Oulujoen Kiekko – Kempeleen Kiri, Raksila 12.5.2012 klo 20

Tulipahan nyt koettua tällainen iltapelikin ja todistettua OjKin ensimmäistä ykköspesisottelua (KeKin eka superpesismatsi jäi väliin, koskapa en katsonut kannattavaksi istua flunssaisena kahta matsia putkeen noin kylmässä…). Harmi, etten kuollaksenikaan muista, mikä Lipon matsi se oli joskus männävuosina, kun nuo stadikan valot pistettiin kans päälle. Alkoihan ne tänään siinä kymmenen jälkeen ainakin jotain näyttää, kun aurinko laski kaikkien rakennelmien taa.

Varsin paljon juoksuja tuli näin kylmäksi ilmaksi ja kauden ekaksi matsiksi. Pelin loppulukemat olivat siis 0-1 (1-5, 6-6). Hyvilläkin lyönneillä niitä juoksuja tuli. OjKin avauskokoonpano oli: 1. Timo Ehrola 3k, 2. Tapio Salo 2p, 3. Harri Kolehmainen 1v, 4. Antti Korhonen s, 5. Vesa Pöytäkangas 2k, 6. Tapani Piri, L, 7. Jouko Rautio 2v, 8. Marko Nikula 3v, 9. Henri Heikkinen 3p. Jokereina Tuukka Ylitalo, Teemu Huhtakangas ja Sami Raatikainen. Ekan vuoron jälkeen Sami tuli lukkariksi ja toisen jakson lyöntijärjestyksen loppupää oli sitten 6. Rautio, 7. Nikula, 8. Raatikainen.

KeKin tusina oli: 1. Jani Lassila L, 2. Jarkko Hyry 1v, 3. Iiro Åman 3v, 4. Juha-Matti Ranta 2p, 5. Viljami Juntunen 2k, 6. Sami Lassila 3k, 7. Juuso Kalmakoski 3p, 8. Mikko Korjonen 2v, 9. Aki Hanhela s. Jokereina Jarmo Viittanen, Heikki Savikoski ja Ossi Meriläinen.

Ekan jakson osalta ei OjKin pelistä ole kyllä paljon kaunista kerrottavaa jälkipolville. Ensimmäisellä ykköspesisjaksolla vallitsi kokovartalokipsi, mitä ei tietenkään yhtään helpottanut se, että KeKin ekat juoksut ekassa vuorossa tulivat molemmat vapaataipaleella ja ihan lautasväärillä. Ei ollut Tepan päivä tänään. KeKin tarvitsi vain tehdä tilanteet ja miehet kävelytettiin kotiin. Tuli siinä joku kotiutusyritys ihan lyönnilläkin. Oisko ollut se, kun Savikoski vain niukasti paloi kakkospussarilla kotipesään (Rautio heitti varman päälle ja sillä Savikoskella todella on niitä jalkoja!)?

Kolmostilanteen OjKikin sai ekassa vuorossaan, mutta Jani otti väärällä Ehrolan irti. Lisäksi Hyrtsä kerkesi tehdä Salon Tapsalle erikoisensa – oli siis heittävinään kakkoselle (polttaakseen Ehrolaa), jolloin Tapsa itse ehti irrota kotipesästä, kun Hyrtsä toimittikin pallon sinne. Saihan se KeKi sitten lyömälläkin juoksuja tällä jaksolla. Jampan lyönnit tippui kahdesti kolmoskopparin eteen ja siinä välissä koko pelin vaarallisesti paukutellut, ja ihan aiheesta ykköspalkittu Jusku löi juoksun – oisko ollut kakkossaumasta? Sitä ennen Jusku oli kyllä ehtinyt jo lyödä kakkosrajastakin läpi.

Viimeisessä vuorossa OjKi sai lohdutusjuoksun. Tuken lyönti taisi lipsahtaa kakkossaumasta. Sitä ennen Möykky muistaakseni kerkesi myös paukauttaa läpi keskeltä takaa, mutta siinä ne ekan jakson kiekkolaishetket tais hyvin pitkälti ollakin. Jotain muutakin muistettavaa siitä jaksosta piti olla, mutta kun ei muistu, niin ei muistu.

Toinen jakso alkoi sitten aivan täysin toisin, kun Kiekko aloitti sisältä. Kärki kulki ja Bobille oli kotiutustilanne. Kakkossaumasta meni muistaakseni tämäkin lyönti jakson avausjuoksun arvoisesti. Ajot jatkui Tukelle, jonka lyönti painui väliin. Sitten vielä viimeisellä kopinnostosta tuli painuva, eikä KeKin kopparikaksikko saanut palloa vangittua, vaan pallo vieri läpi. Tilanne oli siis 3-0. Marko Nikulalla ei sitten paljon hyviä juoksijoita kentällä ollutkaan, mutta niin vain viimeinen lyönti (?) ajolähdössä tipahti Juntusen eteen: 4-0. Pirikin sai sitten onnistumisen tililleen. Kolmospussari ei jäänyt Juuson räpylään, kun taisi miettiä jo liian aikaisin kolmoselle heittämistä ja kolmannen palon tekemistä.

OjKin sisävuoron jälkeen tilanne oli siis 5-0. KeKin sisäpelikin näytti yskähtelevän, kun kärki ei lähtenyt. Iirokin oli palaa ykköselle, kun viimeisellä ei koppi noussut (ois ollut toinen palo, Janin viimeinen taisi olla laiton), mutta kiekkolaisräpylään ei pallo tarttunut. Myös kolmoselle ois Iirosta tullut palo, mutta sillon taas ei pallo tarttunut 3-vahdin räpylään. Ei Iiro sentään juoksua tuonut, sillä ajolähdössä Jamppa tyhjensi kentän kopeilla.

Toisessa vuorossa OjKi vielä kaunisteli lukemia Bobin lyönnillä. Oliko tää joku välimallinen? Sitten kuitenkin KeKi pääsi peliin mukaan. Yskähtely jäi vain ohimeneväksi ilmiöksi ja kärki kulki jälleen. Jusku latasi myös toista kertaa kakkosrajasta läpi. Nyt tuloksena oli kaks juoksua, koska tilanne oli ajolähtö. Jokeriosasto Viittanen-Meriläinen kavensi tilannetta hyvillä lyönneillä entisestään. Ensimmäisen lyöntikierroksen tuloksena oli siis neljä juoksua ja nolla paloa. Toisella kierroksella Jusku löi vielä juoksun ja tuuletti kovaa ykköstaipaleen katsomoon…

OjKin kolmas vuoro oli aika lyhyt, muttei KeKikään tilanteista huolimatta saanut lisäjuoksuja tehtyä. Kun OjKi jäi viimeisessäänkin nollille, jäi ratkaisu neljännen tasoittavaan. KeKi teki kakkoskärjestä palottoman ajon Jampalle. Savikoski kuitenkin otti hyviä lähtöjä kolmoselta ja oli sieltä irti lyönnin jäädessä kopiksi Kolehmaiselle. Kakkoselle tuli sitten vielä välipalokin. Jampalla siis tyhjä kolmostilanne ja viimeinen lyönti. Totesin siinä itsekseni, että Sami ei voi laittaa pahaa syöttöä, kun on väärä alla (eka oli matala). Ei se kovin korkeaa laittanutkaan, mutta lautasväärä siitä silti tuli ja tasoitus vapaataipaleella. Kolmatta pistettä KeKi ei kuitenkaan saanut hankittua.

Vaikka olikin lauantai-ilta ja ajankohta mikä oli, niin sää viilensi varmaankin myös ihmiskunnan valioyksilöt, joten “tunnelma” katsomossa oli ihan ok, vaikkakin hiljainen. KeKi kyllä sai joukkueista enemmän kannustusta. Ystävämme ykköstaipaleella oli kylläkin tehnyt paluun pesiskatsomoon ja löytänyt OjKin. Lippoakaan ei silti kuulostanut unohtaneen, kun kertoi kekiläisille varsin kovaäänisesti superiin nousevan Lipon. Kunhan nyt se nousija olis edes jompikumpi niistä! Kyllähän katsomoon ääntä mahtuu, mutta henkilökohtaisesti en ymmärrä enkä hyväksy sitä, kuinka omille miehille käännetään selkä ihan täysin siinä vaiheessa, kun päällä on toinen pelipuku. Taisi se Jamppa joskus Lipon paidassakin palloon kuitenkin osua…

Tällä siis lähti ykköspesiskausi käyntiin. Huomenna Lippoa.

Jätä kommentti