Kempeleen Kiri – Pattijoen Urheilijat, Sarkkiranta 31.5.2016 klo 18

Lopultakin oli kesäinen pesissää minullekin! Ja saihan PattU kauden ensimmäisen voittonsa. Siinä kai ne illan hyvät asiat olivatkin. KeKin peli oli nimittäin Topi Kososen pihdeissä varsin aneemista ja ottelu päättyi lukuihin 0-2 (3-5, 0-3). Vaikka KeKi näemmä kolmostilanteet voittikin, teki PattU sitten ne tarvittavat juoksut. Kempeleläisyleisökin valitettavasti palasi vanhoihin tapoihinsa. Mitäpä sitä nyt turhaan taputtamaan ja omiaan kannustamaan muuta kuin ajolähdössä. Yleisöä sentään oli toista tuhatta, näistä paljon myös Pattijoen kannattajia.

KeKin kokoonpano oli tänään: 1. Jani Lassila L, 2. Heikki Savikoski 3p, 3. Onni Määttä 1v, 4. Antti Vihtkari 3k, 5. Juhani Ojala 3v, 6. Juuso Kalmakoski 2v, 7. Aki Hanhela s, 8. Jarkko Hyry 2p, 9. Matti Pellikka 2k. Jokereina Jarmo Viittanen, Kimmo Lukkari ja Iiro Åman. Peliä johtaa sykemittari yllään Jusku Ranta.

PattU pelasi järjestyksessä: 1. Ville Majava 3k, 2. Paavo Pelto 2p, 3. Jussi Kemilä 3p, 4. Topi Kosonen L, 5. Marko Nikula 2v, 6. Harri Kolehmainen s, 7. Tapio Salo 3v, 8. Sami Karjaluoto 1v, 9. Timo Ehrola 2k. Jokereina Eino Järvelä, Jussi Markus ja Jan Hankala. Pelinjohtajana toimii Jari Törmänen.

Ensimmäisellä jaksolla PattU rankaisi viikonloppuna peliin palannutta Matti Pellikkaa. Kaksi ensimmäistä lyötyä Harri Kolehmaisen ja ja Jussi Kemilän mailoista tulivat toki vapailla välilyönneillä. Sitten Jussi Markus löi korkean lyönnin yli Matin ja kiersi kunnarin, edellä Pellon Pave ja Jussi Kemilä juoksivat tavalliset juoksut. Tässä vaiheessa toisen aloittavalla PattU olikin karannut jo 0-5-johtoon. Noiden lyöntien jälkeen Masa jo polttikin vapaasta välilyönnistä, siihen heittoon latautui nähtävästi melkoinen kiukku.

Loppujaksoa hallitsi Keki, mutta riittävän moni kotiutus ei onnistunut. Kimmo Lukkari kavensi toisen tasoittavalla kahdella juoksulla. Ensin kova lyönti meni polttolinjasta läpi ja sitten epäonnistunut koppi painuvana polttolinjaan lipsahti puoliksi läpikin jatkeelta ja Onni Määttä juoksi suoraan kakkoselta kotiin. Jakson loppulukemat löi välilyönnillä Timo Ehrolan eteen Jamppa Viittanen.

Toisen jakson hallinnan KeKi lahjoitti PattUlle päästämällä vieraat johtoon erikoisella harhaheitolla. Heitto meni nimittäin harhaan kentän puolelle, kun Jani yritti polttaa näpystä kolmoselle ja heitto menikin takakentälle ohi varmistamaan tulleen Antti Vihtkarin. Muut jakson juoksut löivät raakasti merkistä väliin Jussi Markus ja Eino Järvelä.

Neljä juoksua lyönyt Suker palkittiinkin PattUn ykkösenä. Kakkospalkittu oli tietysti Topi Kosonen, joka otti ainakin kolme kempeleläistä irti kolmoselta väärällä. Lisäksi Topi rytmitti peliä. Yhdessä hetkessä väsytti Jania heittelemällä kakkoselle monta monituista kertaa (eikä Janin juoksu enää kolmoselle oikein kulkenutkaan) ja pian tämän jälkeen syöttö nousi taas kerta toisensa jälkeen niin nopeasti, etteivät kekiläiset meinanneet pysyä perässä.

KeKin ykköspalkittu oli taas jälleen kerran Jani Lassila, joka meni erehtymättä kentälle. Lukkarina toki jäi vielä Topin varjoon. Vähän raskaaksi tuo rooli saattaa Janille käydä. Tällä kertaa Jani pääsi kiertämään kenttääkin, kun Heikkikin onnistui vaihtohommissaan jopa neljästi. Onni Määtällä oli vaikeampaa… ja viimeistäänhän homma kariutui sitten kotiutuksiin. On toki ymmärrettävää, että Viittasen Jamppa on ykköskotiuttaja, mutta Jamppa kentällä tahtoo myös viimeistään tukehduttaa jatkuvan tilanteen, kun tämä ei etenemään kykene.

No, jospa se tästä taas. Peli joka tapauksessa päättyi PattUn riemukkaisiin tuuletuksiin. Ja jotta en nyt vallan negatiiviselta kuulostaisi, KeKille propsit siitä, että nyt ensimmäistä kertaa tällä kaudella sain sen Veikkauksen voittajakatsomoarvontalipukkeen. Kausikorttilaisena/ennakkolippulaisena ei ole tähän mennessä paljon näkynyt. Eipä silti, Itä-Länsi-liput jo on, mutta ihan periaatteen vuoksi…

Jätä kommentti