Oulun Lippo Pesis – Imatran Pallo-Veikot, Raksila 1.6.2014 klo 17

Nyt rupesi taas välillä muistamaan, miksi pesäpallon katsominen on mukavaa. Niin että voittaminen on keskimäärin mukavampaa kuin häviäminen… Vähän valonpilkahduksia alkaa löytyä Liponkin pelistä ja voitto sarjakärjestä jäi Ouluun luvuin 1-0 (4-1, 4-4). Ei voi olla hymyilemättä, kun pelin jälkeen soi Lippo lyö lujaa… Jo sitä ennenkin ajatukset meinasivat mennä hieman nostalgisiksi, eikä vähiten siitä syystä, että bongasin Mika Laatikaisen. Tänään katsomossa oli kylläkin huomattavasti harvempaa kuin torstaina – oli tosin kylmempikin!

Lipon pienet lyöntijärjestysmuutokset vaikuttivat toimivilta. Myös näpyn lyöjille etukentällä Kilponen-Manninen-Haimi-kolmikko ei päästä ihan kaikilla näpyillä vaihtamaan. Tänään mentiin siis järjestyksessä 1. Petrus Puputti 2p, 2. Jani Pylkkä 3k, 3. Iiro Haimi 1v, 4. Matti Korhonen L, 5. Olli Sirviö 2k, 6. Jarkko Kilpeläinen 3p, 7. Jouko Rautio 2v, 8. Riku Manninen s, 9. Aki Toikka 3v. Jokereina Tapani Piri, Jere Kemppainen ja Miro Hautamäki.

IPV:n (Ville- ja Juuso-painotteinen) kokoonpano oli 1. Ville Lantiainen s, 2. Juuso Lattu 2p, 3. Ville Liukku L, 4. Tommi Päivinen 2v, 5. Ville Huuhtanen 1v, 6. Joonas Jaskari 3k, 7. Juuso Suhonen 3p, 8. Janne Luostarinen 3k, 9. Jari Komulainen 3v. Jokereina Olli Lehtola, Sampo Nieminen ja Antti Räikkönen.

Tärkeää lienee Lipon pelissä ollut se, etteivät joutuneet heti pelin aluksi takaa-ajoasemaan. Iiro voitti hutunkeiton ja valitsi sisälle. Kärki toimi sen verran, että Jani Pylkkä saatiin saateltua kolmoselle ja teki ajolähdöksi Matille. Matin viimeinen lyönti oli vähän antautuva kakkosrajanäpy, mutta tilanne jatkui. Sirviön Opa paukautti seuraavana kolmospolttajan räpylän alta maisemaan ja Jere Kemppainen sekä Tapani Piri toivat juoksut.

IPV sai kyllä tasoittavallaan kavennettua, kun Olli Lehtola löi polttolinjaan. Puputin Petun heitto lähti raakasti yli kotipesän. Tuo juoksu kerkesi pyyhkiytyä mielestäni tehokkaasti, mutta onneksi myöhemmin pelissä Lotko löi taas Petulle. Tällöin tuli palo, mutta tämäkin juoksu palautui mieleen.

Lipon ulkopeli piti ekalla jaksolla hyvin ja lukuja kaunisteli Matti kahteen kertaan: ensin näpyllä ja sitten kupperilla.

Toinenkin jakso alkoi mukavasti, kun IPV pysyi ensimmäisen aloittavalla juoksuitta ja Lippo pääsi taas kahden juoksun johtoon. Lole Luostarinen sai kyllä poltettua Jani Pylkän aivan kotipesän kynnykselle Matin kupperista, mutta sitten Opa kotiutti Iiron keskinäpyllä. Jatkotilanteesta toisen juoksun löi Kilpeläisen Jarkko. Painuva väliin kai se lyönti oli.

Toisen alussa alkoi hieman pelottaa, että joko tämä haiskahtaa supervuorolta. Ykköspalkittu ja hienossa pelivireessä ollut Riku Manninen kyllä syöksyi hienosti Lotko Lehtolan kovan kotiutuslyönnin kiinni ja samoin myöhemmin Petu syöksyi Jaskarin kotiustuslyönnin kopiksi polttolinjassa. Siinä välissä vain tuli harhaheittojuoksu kolmospesästä. IPV:n tasoituksesta pisteet saanee pelinjohtaja-Tuuva, joka laittoi Suhoselle yllätysmerkin päälle ja Suhonen löi polttolinjaan. Siellähän Petu on aika syvällä ja Raution Jokke leikkasikin lyöntiin, muttei saanut kuitenkaan palloa toimitettua kotipesään ennen Tommi Päivistä.

Tässä vaiheessa siis pelkäsin, ettei Lipon itseluottamus vielä kestä tätä… Onneksi IPV kuitenkin auttoi miestä mäessä. Lippo pääsi takaisin johtoon, kun kolmospesällä ei saatu kauhottua toiseksi viimeisen lyöjän Aki Toikan epäonnistunuttakin lyöntiä kiinni.

Kolmannen alussa IPV meni kuitenkin ensimmäistä kertaa pelissä johtoon. Vaikka vuoro alkoi kolmosesta, tekivät tilanteen Lehtolalle ja Murkku Huuhtaselle. Jossain vaiheessa oltiin kyllä eri mieltä syöttötuomari-Alakankaan kanssa siitä, liikkuiko Matti liian aikaisin  (?)näpyyn vaiko ei. Vähänhän tuo näytti, että mailanpäänäpy oli sen verran huono, ettei paljon tarvinnut kuin räpylä laittaa eteen ja ottaa se kopiksi… mutta kai se Matti vähän kentän suuntaan liikahti. Oliko sitten sektorissa vai ei, se onkin toinen kysymys.

No, ajolähdöstä siis Lehtola löi taas sinne kakkospuolelle polttolinjaan, eikä palloon leikannut Jokke ehtinyt polttaa Räikköstä. Huuhtanen puolestaan paukautti painuvan kakkosjatkeelle. Neljännen alussa sentään samat miehet saatiin kiinni, kun Lippo oli pelannut heikon sisävuoron sitä ennen.

IPV avusti vielä ottelun ratkaisussakin, kun kolmospesän harhaheitolla Jani Pylkkä ehti kotiin, kun Janne Luostarinen ei aivan saanut heittoa katki. Keskinäpystä tämä heitto taiteiltiin. Hyvin se näpy (Opan?) olikin sijoitettu etumiesten väliin. Yhdellä palolla etupesät täynnä olisi vielä ollut mahdollista yrittää voittojuoksua, kun lyöjinä oli jäljellä jokeripaitaan vaihdetut Jarkko Kilpeläinen ja Matti Korhonen. Mutta kun merkkikin pirrasi, niin lopulta Matille jäi tyhjä kenttä ja peli oli sitten siinä.

Jätä kommentti