Pattijoen Urheilijat – Nurmon Jymy, Rännäri 9.6.2011 klo 18

Koska Suomen kesä on lyhyt ja vähäluminen, niin olisihan se suorastaan rikollista ollut jättää pesismatsi välistä tällaisella säällä, vaikka tiesi, että tuskin ehtii koko peliä katsoa. Tulee melkein tästä kesä voi alkaa –fiilis, kun tekee kesän ensimmäisen ei-peruspelireissun! Pattijoella homma alkoikin mielenkiintoisesti, kun sain apsilta jäätelön kaupanpäällisiksi jäätelön ;), mutta mennäänpä asiaan.

Nurmo voitti ekan jakson 3-4 ja toinen jakso oli kahden vuoron jälkeen tilanteessa 4-0 kahden vuoroparin jälkeen, kun marija-tertulle tuli lentomerkki kotiin. Olishan siellä ollut oululaisia, joiden kyytiin liftata, mutta blogi pysyttelee kuitenkin yhä sisäpiirien ulkopuolella ;).

Kokoonpanoja olis näin ollen luvassa seuraavaksi. PattU lähti samalla kuin Kopla-peliin, eli 1. Tirsa, 2. Topi, 3. Jussi, 4. Pera, 5. Mane, 6. Illu, 7. Tumppi, 8. Joonas, 9. Hannu Ikonen ja jokerit Jarru, Linssi sekä Jonne. Ulkopelikuviotkin oli jotakuinkin Kopla-pelin näköisiä. Toiselle jaksolle sitten vaihtoivat Tumpin kakkoseksi ja Topi meni ysiksi, muut loppupäästä siis pykälällä pienemmäksi. Nurmon järjestys oli puolestaan 1. Jussi-Pekka Maunuksela 3v, 2. Ville-Pekka Jokinen 2k, 3. Juho Toivola 3k, 4. Jarkko Paloniemi 2p, 5. Mikko Vainionpää s, 6. Juuso Myllyniemi 2v, 7. Joonas Hiirikoski 3p, 8. Jani Viljanen L, 9. Tuomas Prusti 1v. Jokereina Jukka-Pekka Vainionpää, Oskari Kivinen ja Paavo Pelto. Siitä ei kai muuta.

Kumman vaisua oli tuo PattU:n peli, ei tilanteenrakentelukaan toiminut ihan samaan malliin kuin aiemmin näkemissäni matseissa. Kyllähän Jarru toki ne peruskumuralla löi johtoon heti ekassa vuorossa, Toippari ei pystynyt vapaasta polttamaan. Seuraavassa vuorossa Jarrun vapaa kupperi tippui puolestaan VP:n eteen, mutta VP:pä sai poltettua itsensä Tirsan ja PattU jäi toisessa vuorossa juoksuitta!

Nurmo meni johtoon vähän omituisesti. En edes katsonut tilannetta takakentällä, mutta yhtäkkiä siellä vaan Ikonen etsiskeli palloa takarajan takaa ja Tumppi osoitteli, missä se on. Lyönti oli Viljasen ja siitähän tuli juoksu. Tämän jälkeen alkoi kuitenkin kova polemiikki siitä, oliko lyönti takalaiton. En tosiaan itse osaa sanoa mitään, kun en edes katsonut sinne, mutta tuskin ne mukana valittamassa olleet Mäkelä ja Siutlakaan hirveän tarkasti tilannetta näki. Tumppi ja Ikonen toki varmasti tiesivät, mitä tapahtui, eli kaiketi se laiton olis ollut.

Viljanen oli sitten tämän jälkeen kakkosella, lyöjät rupes loppumaan. Oliko se sitten JP Vainionpää, joka sitä vaihtoi kolmoselle, jonne tuli harhaheitto ja Viljanen juoksi kotii?. Näin siis Jymy oli yhtäkkiä johdossa. Kun kaks juoksua oli tullut, ne pyöritti vaan pitkää vuoroa Mikon ylitse (kahdella palolla). PattU tuli sitten taas tasoihin, kun Jarru löi toisen samanmoisen Toipparin eteen. Johtoon PattU meni Lindströmin lyönnillä, joka ei jäänyt kolmospolttajan paikalla ajotilanteessa pelanneen Myllyniemen räpylään.

Kukas se Nurmolta sitten tasoittikaan? Tässä kohdassa mulla on aukko, mutta viimeisessä vuorossa PattU jäi taas juoksuitta ja Nurmo pääsi yrittämään jaksovoittoa. Sehän tulikin JP Vainionpään painuvalla Ikosen eteen. Pallo pomppas vielä Ikosen ylikin, mutta sen verran jaksoivat palloa sitten hakea, ettei siitä tullut kuin yks juoksu, ei siis ollut ajolähtötilanne päällä, vaan taisi olla 1-3. Joku oli saatu saateltua sinne kolmoselle, mutta sen jälkeen olikin taas vaikeaa.

Toisella jaksolla mun pelin seuraaminen kärsi, kun avustin vieressäni istuneita pesäpallon ”perehdytysjaksolaisia” (joissain firmoissa näemmä pesäpalloa kovasti mainostetaan :D) sisälle pelin saloihin. Jakson alussa Nurmo pyöräytti nopeasti tilanteen päälle, mutta siitä ei Vainionpäät saaneet tulosta aikaiseksi.

PattUn uusittu kärkikään ei toiminut, sitten kuitenkin Lindström paukautti kakkosluukusta maisemaan ja 1+2. Keskittymisvaikeuksien takia en nyt vaan osaa sanoa varmaksi, mikä se lähtötilanne siinä oli. Jymy ei edelleenkään saanut tulosta aikaiseksi ja toisessa vuorossa Törmänen jatkoi näiden kahden miehen pattijokislyöntijuhlia, juoksu tuli kakkossaumasta. Eka (?) lyönti sirvahti jo kolmosrajassa Maunukselalta ja Siutla (?) oli lähdössä kolmoselta kotiin, mutta palasikin takaisin. Näinpä kakkoselta juoksi mies päälle ja tuli palo. Seuraavalla lyönnillä kuitenkin sitten tuli tuo hieno lyönti, kun olin juuri kerinnyt vieruskavereille selittää, että sen pitää edelleen juosta kotiin, kun on ajolähtö päällä.

Ton vuoron jälkeen rupesi merkkiviuhka näyttämään värejä, mutta sen vielä näin, kun kolmannen alussa Mikko paukautti ykköstilanteessa kolmosluukusta läpi, mutta johonkin se pallo pysähtyi, varmaan aidantolppaan, eli ei tullut kuin ne etupesät täyteen. Tumpin selkä siellä jo muuten vilkkui…

Mitä vielä jäi mieleen, niin Maunuksela meni kahdesti suoraan kakkoselle. Ensin pomppu meni läpi kakkospuolelta ja olikos se toinen sitten se, missä Tumppi päästi palloa vähän läpi. Kuuluttamossa(kin) taisi olla kuuma, kun kuuluttaja oli kumman rauhallinen. Ja sehän jopa kehui vieraiden otteita, mitä nyt väitti niillä molemmilla kerroilla Prustia Paloniemeksi, en tiedä miksi. Nehän on ihan erikätisetkin! No okei, taisi se VP:täkin kehua, joka etenkin pelin alussa hoiti tehtävänsä erinomaisesti. Hieno palvelu se tulostaulun alalaidassa kulkevat muiden otteluiden väliaikatulokset. Tänään ne vaan oli hieman hieroglyfejä. Mikä peli kuvittelisit olevan Kou-KP? Kuuluttajakin puhui ottelusta Koskenkorva-Kankaanpää, jota ei kylläkään tänään pelattu…

Superissa oli näemmä PattU sitten voittanut tän pelin. Jatkamme tästä viikonloppuna. Pelitahtikin alkaa jo tuntua jokseenkin sellaiselta, kuin sen kuuluiskin olla…

Jätä kommentti