Sotkamon Jymy – Jyväskylän Kiri, Hiukka 19.7.2012 klo 18

Olipahan ehkä huonoin eka jakso tässä pelissä kuin olen ikinä nähnyt, eikä se toinenkaan nyt välttämättä riemunkiljahduksia herättänyt… Numerot olivat Jymylle 1-0 (0-0, 6-3). Yleisöä oli ihan kohtuullisesti, jonkin verran IL-porukkaakin jo liikkeellä. Sää vaihteli, välillä näkyi jopa omituinen valoilmiö nimeltä aurinko, välillä nakkasi muutaman pisaran vettä, ei kuitenkaan kovin pahoin.

Mutta joo, Jymyn kokoonpano oli 1. Niko Korhonen 3p, 2. Antti Hartikainen 3v, 3. Aki Orava s, 4. Roope Korhonen 3k, 5. Toni Kohonen L, 6. Jimi Heikkinen 1v, 7. Immo Rautiainen 2p, Kosti Rautiainen 2v, 9. Jere Vikström 2k. Jokereina Jani Komulainen, Niilo Piiponniemi ja Saku Hakkarainen. Kirillä oli puolestaan 1. Ilkka Ylitalo 2k, 2. Pasi Rajala 3k, 3. Perttu Hautala 3v, 4. Hannu Kiukkonen 2v, 5. Heikki Koivula 3p, 6. Atte Vatanen s, 7. Jukka Salmela L, 8. Kimmo Carlson 1v, 9. Ville Kotro 2p. Jokerit Kalle Virolainen, Eetu Karhulahti ja Mikko Rantalahti.

Joo, no siitä ekasta jaksosta ei ole hirveästi sanottavaa kuin että _hirveitä_ vaihtolyöntejä päin pelaajia eikä oikein minkäänlaista ajatusta. Jymyllä ei ollut yhtään ainutta kolmostilannetta, Kirillä kaks. Tosin yhtään kotiutusyritystä eivät kiriläisetkään varsinaisesti saaneet, koska ekasta ajosta Rantalahti löi kolme takalaitonta ja toisen kolmostilanteen tultua mies kuivui kolmoselle takapaloihin.

Se eka 3-tilanne tuli sentään Hannu Kiukkosen lyötyä 1-tilanteessa kakkospesän takaa läpi. Lyönti pamahti just viivalle ja kakkostuomariltakin tippui lätkä, kun rupesi näyttämään pallon olleen sisällä :D (tämän lisäksi päätuomari-Kontiolalla näytti olevan hieman vaikeuksia tuomita ykköstilanteita ja tais siellä joku kolmostuomiokin näyttää vähän oudolta). Jere Vikström kuitenkin haki pallon niin nopeasti Itä-Länsiä varten pystytetyn seisomakatsomon takaa, että Kiukkonen ei ehtinyt kiertää kunnaria. Hautala ei edellä yrittänytkään kotiin, mutta kerkesi kuitenkin Kiukkosen edellä siihen kolmoselle.

Toisella jaksolla sentään Jymy rupesi tekemään tilannetta. Kuten Jimi sanoi kenttähaastattelussa, eivät ole ennen jääneet ennen kolmostilanteita, se oli historiallista ja nyt se on historiaa. Niko pääsi ekaa kertaa kentälle ja Hartikainen tais lyödä kakkospuolelta läpi takapesät täyteen. Näin oli Roopelle alta aikayksikön perusajolähtö. Eka juoksu tuli ykkösrajanäpyllä ja sitten toinen ihan peruslyönnillä. Jymy oli 3-0-johdossa, kun seuraavasta ajosta Jimi löi kakkossaumasta väliin.

Lisäksi siinä ekassa vuorossa nuori ja pieni Ville Kotro sai pallon naamaansa, pomppasi kentän saumasta. Hoitohetken jälkeen poika oli kuitenkin pelikuntoinen.

Tämän jälkeen ennen viimeistä vuoroa Jymy teki kyllä tilanteita, mutta kotiutuslyönnit eivät onnistuneet. Lisäksi ainakin ykköspalkittu Carlson haki hienon kopin Roopen kovasta lyönnistä, samoin Perttu Hautala teki jostain vaihtolyönnistä toisella puolella. Viimeisessä vuorossa 4. juoksu tuli sitten kakkospesän harhaheitolla, Hartikainen kai siinä vaihtoi Nikoa eteenpäin ja tuli se harha. Tämän jälkeen rakennettiin Roopelle tilanne ja saumaan kai se löi. Luvut 6-0:aan lähti Jere Vikströmin mailasta: viimeisellä kylmästi merkistä väliin.

Kiri sai jakson ensimmäiset kolmostilanteensa vasta siinä  viimeisessä vuorossa ja niitä sitten tulikin useampi. Ihan paloton ajolähtö oli. Siitä Rantsu kotiutti Karhulahden kakkospuolen hidastetulla. Kostikin pomputteli palloa. Toinenkin merkki oli päällä, se ei kuitenkaan onnistunut. Uutta ajolähtöä purki Kalle Virolainen, mutta viimeinen lyönti oli huono osuma ja nousi kopiksi takakentälle. Tilanne siis purkautui.

Rakensivat kuitenkin uuden tilanteen. Menikö se sitten niin, että Pasi Rajalan lyönti meni väliin, mutta Conny lähti myöhään, eikä ollut mitään mahdollisuuksia ehtiä, kun Roope heitti. Tämän jälkeen kuitenkin Kotro ehti Hautalan välilyönnillä kotiin. Kolmaskin juoksu vielä tuli, kun Jymy heitti harhaan, sieltä kakkospesältä sekin. Vielä Heikki Koivulakin pääsi yrittämään Pasi Rajalaa kotiin. Taisi olla polttolinjan lyönti, josta Immo poltti ja päätti pelin.

Se siitä. Tästähän tuli vielä oikein raportti, mutta saa nähdä kuinka myöhemmin viikonlopulla käy ;).

P.S. (20.7.) Yksi mainitsemisen arvoinen asia sitten kuitenkin eka jaksolla unohtui. Edes yhdellä pelaajalla oli aivot mukana, kun Aki Orava pääsi omalla lyönnillään ykköselle ja jatkoi siitä suoraan kakkoselle, kun kiriläisiä ei ollut lähimaillakaan kakkospesää. Nollatilanteesta ykköstilanteeseen vaihtuva ulkopelikuvio myös ilmeisesti vähän altisti tuolle tapaukselle, muttei sitä kukaan enää toiste yrittänyt.

Jätä kommentti